Vectorbestand van logo laten maken

12/06/2019 - 23:08

Een vectorbestand van je logo laten maken, dat kan Logo Boutique .be voor je verzorgen. ...een wat? :-)

Vectorbestand van logo laten maken

Een vectorieel bestand kan je oneindig vergroten

Heb je ooit een logo laten maken, dan ontving je dit normaal in verschillende bestandsformaten. Een .jpg of .png gebruik je online op je website en sociale media, het laatste type (.png) is transparant.

Wil je iets laten drukken met je logo, zoals een flyer, buitenreclame, wagenbelettering of nog andere zaken, dan heb je een vectorieel bestand nodig. De afwerkingsinstellingen zijn hierbij namelijk geoptimaliseerd voor druk én je kan deze bestanden oneindig vergroten, zonder dat ze onscherp worden. Fotobestanden zoals .jpg en .png gaan immers op een bepaalde grootte rasteren en dan vertonen ze vierkante blokjes.

Veel voorkomende extensies bij vectorbestanden zijn .ai, .eps en .pdf.

Je hebt geen vectorieel bestand van je logo

Je hebt misschien zowat zelf je logo ontworpen of iemand die je kende, hielp je hiermee. Soms ben je zelf niet (meer) in het bezit van een kwalitatief logo voor drukwerk...

Je wilt graag je logo ergens professioneel op laten afbeelden, bijvoorbeeld omdat je iets sponsort of nog eens iets nieuws wil laten drukken,
maar je krijgt te horen dat het niet voldoet?


Wist je dat het in de meeste gevallen mogelijk is om je logo te reproduceren in een vectorbestand?

Reproductie van je logo in .pdf

Er bestaan een aantal technieken om je logo, vertrekkend van een fotobestand, "na te maken". Het wordt dan in de verschillende formaten afgewerkt die je nodig kan hebben voor drukwerk en online. Meestal neemt dat ook niet heel erg veel tijd in beslag.

Voorbeeld uit de praktijk


Zo maakten we bijvoorbeeld al eens het logo na van Welzijnspraktijk Inside Out (dit was door een kennis van de zaakvoerster gemaakt). Door de reproductie, kon Hilde het laten printen op een paneel dat dienst doet als buitenreclame.

Voor méér zichtbaarheid en een versterking van haar merkidentiteit!

Origineel fotobestand dat we ontvingen voor reproductie van het logo
Het vectorieel bestand in de praktijk gebruikt, voor buitenreclame (gevelpaneel)

Je logo laten reproduceren in een vectorbestand en andere nuttige bestandsformaten?

Neem hier eenvoudig contact met ons op